2010年12月12日

A 'unaju' or 'unadon' is one of wellknown Japanese foods,that is, rice topped with 'unagi' eel,split,broiled and basted with a sweet sauce is dished up in a 'jubako' lacquer ware or a 'donburi' bowl.

P1010846.JPG

In spite of the fact that a 'unaju' and a 'unadon' are basically the same, each food changes the name according to the type of vessel when served. In case of being served in a lacquered picnic box like in the picture, it is called a 'unaju', while in a bowl, is called a'unadon'. A 'unaju' is usually eaten after seasoned with a 'sansho' Japanese spice, together with a 'kimosui' clear soup with eel liver. As this food seems simple, it is mistakenly taken for a kind of fast food, however, in fact, is a prized food involving elaborate preparation. Some prestigious restaurants exclusively of eel dishes begin every cooking procedure of grilling an eel, taking more than 20 minuites.

Licensed tour guide,
Masahisa Takaki.

HP-banner


posted by masahisa at 07:59 | Japanese food and drink | このブログの読者になる | 更新情報をチェックする

広告


この広告は60日以上更新がないブログに表示がされております。

以下のいずれかの方法で非表示にすることが可能です。

・記事の投稿、編集をおこなう
・マイブログの【設定】 > 【広告設定】 より、「60日間更新が無い場合」 の 「広告を表示しない」にチェックを入れて保存する。


×

この広告は180日以上新しい記事の投稿がないブログに表示されております。